Средно ранен сорт тиква с удължени плодове с формата на цигулка, с гладка повърхност и оранжев цвят и средна дължина на плодовете около 40 - 50 см. Месестата част е оранжева, плътна, ароматна, със сладък вкус. Подходяща за прясна консумация и за съхранение.
Ползи и лечебни свойства: Тиквата е добър източник на минералите калий и фосфор, калций, магнезий, желязо, мед и кобалт. Има високо съдържание на витамин С - около 15 мг в 100 г, както и каротин, целулоза (около 1 г). Тикват е доста богата на пектин и витамините В1, В2 и РР. Семките на тиквата са прословути с отличните си хранителни и лечебни свойства. Вкусните тиквени семки съдържат много масла, белтъчни и смолисти вещества. При консумация не бива да се осоляват много. Полезни са за страдащите от хронични чернодробни възпаления, гастрит, колит, анемия, хипертония и остеопороза.
Вегетационен период: 110 дни
Сеитба: 10 - 25 април
Реколта: август - септември
Сеитбена норма: 0,350 - 0,600 кг/дка
Семена в един грам: 3 - 5 бр.
Произход: Италия