Рукола - 2 гр. Опал Зи

  • Марка: Опал Зи/ Opal Zi

Едногодишно растение с височина до 30 см. Листата са месести, със специфичен аромат, богати на витамин С. Използват се за салати и сосове, като са леко лютиви и леко горчиви. Колкото са по-млади, толкова горчивината и лютивината са по-слаби. За да се предпазят растенията от прецъфтяване и листата да запазят своя специфичен вкус, почвата трябва да се поддържа влажна през целия период.

Ползи: Руколата съдържа много полезни за човешкия организъм вещества. Тя е много богата на калций, укрепващ костната система, желязо, пренасящ и задържащ кислорода в клетките и отговарящ за хемоглобина, манган, фосфор, магнезий, цинк, селен. В състава на руколата присъстват още витамините А, В6, С, рибофлавин и т.н. Полезното растение не само има минимално количество калории, а и ускорява метаболизма, затова е идеално за хора, които искат да отслабнат. Руколата обаче и засища, защото съдържа много фибри, които гонят чувството на глад.

Лечебни свойства: Руколата се бори ефективно с патогенните вируси и бактерии, повишава нивото на хемоглобин в кръвта, укрепва имунната система, понижава нивото на кръвната захар, регулира водно-солевия обмен и е профилактично средство срещу развитието на онкологични заболявания. Витамин К помага за по-бързото заздравяване на рани, тъй като повишава съсирването на кръвта.

Сеитба: март - април/ октомври

Сеитбена норма: 400 гр/дка.

Реколта: май - ноември

Височина: 30 см.

Произход: Италия

 

 

Отстъпка -5% на всички стоки!

При поръчка над 200 лева!

Зоомагазин "Бау-Мяу"

С радост Ви споделяме, че вече сме изцяло онлайн да задоволим нуждите на домашните любимци!

Храни за домашни любимци