B&B - Total K

  • Марка: Би енд Би Агро/ B&B Agro

TOTAL К е високо концентрирана и ефективна калиева формула, използвана за подобряване на растителните функции при цъфтеж и плодoобразуване, както и при запазването и развитието на плодовете.

Калият изпълнява следните функции в развитие на растението:

-Активира ензимните системи-необходими за ефективното функциониране на основните метаболитни процеси на растенията (фотосинтеза –дишане).

-Метаболизмът на въглехидратите-необходим за движението на въглехидратите от мястото на производство до мястото на съхранение и образуването на нишестето, което води до повишаване качеството на отглежданите култури. Памучните влакна са страничен продукт от образуването на въглехидрати. 

-Протеинов синтез-необходим за правилното функциониране на фотосинтезата (калиевият дефицит може да причини разграждане на хлорофилните протеини).

-Азотен метаболизъм – от съществено значение за растежа на растението през целия му жизнен цикъл.

-Тургора- поддържане на водното съдържание в растението (жизненоважно за удължаване на влакната).Допринася за по-добрата устойчивост към заболявания, като създава дебели и здрави стени на растенията, които да ограничат проникването на  гъбични спори.

-Необходим за отваряне и затваряне на порите на  листата.

TOTAL K се използва при плодовете, зеленчуците и зърнените култури, за да увеличи нивата на калий по време на цъфтежа и образуване на  плода или зърното, за да подпомогне периодите на интензивен цъфтеж, пълненето и зреенето, както и цвета на плодовете и зеленчуците.

Използването на Total K при памучни култури може да увеличи добива, теглото, зрелостта на влакната (степен на вторично уплътняване) и дължината им; отваря стомите, увеличаващи фотосинтезата.

Смесване и пръскане : Разклатете добре преди употреба. Добавете TOTAL K в ¾ от необходимото количество вода, разбъркайте и долейте. 

СъвместимостTOTAL K е физически съвместим с повечето агрохимикали.

5,80 лв.

Отстъпка -5% на всички стоки!

При поръчка над 200 лева!

Зоомагазин "Бау-Мяу"

С радост Ви споделяме, че вече сме изцяло онлайн да задоволим нуждите на домашните любимци!

Храни за домашни любимци