Патладжан бял - 1 гр. Опал Зи

  • Марка: Опал Зи/ Opal Zi
Средно ранен високодобивен сорт. Плодовете са удължено-крушовидни със средно 300 - 350 гр. В стопанска зрялост плодовете са бели със силен гланц, месести, с малко на брой семена и отличен вкус. Подходящ е за прясна консумация и консервиране.
Ползи: Белите патладжани са бедни на въглеводороди, но много богати на много полезни минерални соли: калий, калций, магнезий, манган, желязо и пектинови вещества. Той съдържа още диетични фибри, фолиева киселина, мед, витамин С и витамин К, В6 и РР. Горчивият му вкус се дължи на съдържащите се в него етерични масла.
Лечебни свойства: повишена чревна перисталтика и нормализиране на изпражненията; регулиране на сърдечно-съдовата система; понижаване на нивото на "лошия" холестерол; намаляване на телесните мазнини; подобряване на кръвоснабдяването на мозъка; отстраняване на излишната течност от тъканите; намаляване на риска от онкология; подобряване на благосъстоянието на хората, които се отказват от тютюнопушенето (съдържа никотинова киселина); повишаване на еластичността на кожата; елиминиране на излишното желязо.
Сеитбена норма: 30 - 50 гр/дка.
Среден добив: 4-5 т/дек.
Семена в един грам: около 220 бр.

Отстъпка -5% на всички стоки!

При поръчка над 200 лева!

Зоомагазин "Бау-Мяу"

С радост Ви споделяме, че вече сме изцяло онлайн да задоволим нуждите на домашните любимци!

Храни за домашни любимци