Средно ранен до късен сорт пъпеш, подходящ за съхранение и транспортиране. Плодовете са сферични до слабо удължени със светло зелена до бяла кора при узряване до кремаво жълта. Месестата част е резедаво-зелена. Препоръчва се консумация 3 - 4 седмици след беритба, тъй като тогава месото става нежно, с много добър вкус.
Пъпешът медена роса е хидратиращ плод с прекрасни хранителни и лечебни ползи, с висока концентрация на витамини С и В-комплекс, и минерали като мед и силиций. Съдържа силно минерализирана дестилирана вода, която има способността дълбоко да хидратира, подмладява, пречиства и алкализира цялото тяло. Помага за понижаване на кръвното налягане и загуба на тегло, засилва паметта и когнитивните способности, осигурява бързо възстановяване на мускулите и тъканите, увеличава гъвкавостта, намалява риска от сърдечно заболяване и болестта на Алцхаймер и предотвратява свързаната с възрастта дегенерация на макулата на очите.
Средно тегло: около 1,5 - 3 кг.
Вегерационен период: 110 - 115 дни.
Сеитба: 15 - 20 април
Реколта: юли - август
Семена в един грам: 30 - 35 бр.
Произход: България