Предназначение: Използва се за сулфитиране на гроздова мъст и вино. Предотвратява окисляването на цвета и вкуса на гроздето при смилане. Осигурява чиста среда за започване на алкохолна ферментация с култивирани дрожди. Инхибира диви дрожди, оцетно кисели бактерии. Предпазва от бактерийно разваляне на виното. Стабилизира виното след алкохолна ферментация и удължава "живота" му.
Дозировка:
- 5 - 10 гр. за 100 л. гроздова мъст или каша, при смилане на гроздето;
- 10 - 20 гр. за 100 л. мъст или каша, при загнило грозде;
- 10 - 15 гр. за 100 л. вино след пълно приключване на ферментацията.
Начин на приложение: Необходимо количество се разтваря в хладка вода и се добавя към основното количество, предназначено за сулфитиране. Предпазва от окисление и удължава "живота" на Вашето вино.
Състав: 100% калиев метабисулфит