Двугодишно растение, много студоустойчиво със силно развита коренова система. Кореноплодът достига дължина до 25 см., има конусовидна форма, с гладка жълтеникаво-бяла кора и бяла месеста част. Средно ранен и добивен сорт.
Ползи и лечебни свойства: съдържа фибри, витамините К, А, С, тези ог трупа В, калий, магнезий, натрий, мед, калций, цинк, фосфор, селен и желязо. Пащърнакът е чудесно средство за профилактика на диабета; спасява от спазми, лекува от сърдечни заболявания и високо кръвно, нормализира функциите на нервната система, помага при отслабване, подкрепя имунната система. В 100 грама пащърнак . това са 47 килокалории, се съдържат 1.4 г растителен протеин, 0.5 г мазнини, 9.2 г въглехидрати. Пащърнакът има и пикочогонно действие; той укрепва стените на кръвоносните съдове и очиства организма от соли и камъни. Прилага се в лечението на витилиго – за това се използват листата на растението. При лечение на вътрешни болести, основно на храносмилателната и ендокринната система, се прилагат продукти от кореноплодите.
Вегетационен период: 150 дни
Сеитбена норма: 1 кг./дка
Сеитба: март - април
Реколта: септември - март
Среден добив: 2 - 4 т/дка
Брой семена в 1 гр.: 200 - 250 бр.
Произход: Полша