Афитек ЕК за листни въшки, акари, белокрилки - 1 л.

Когато насажденията ви – житни, зеленчукови, овощни, ягодоплодни (включително лозя) и украсни култури – са нападнати от листни въшки, паяжинообразуващи акари, ериофидни акари, щитоносни въшки, листни бълхи, белокрилки и трипс.

BugAway Афитек ЕК е с чисто физически механизъм на действие. Механично блокира и отстранява вредителите от растенията. След нанасяне, се разпространява върху цялата повърхност на растението, покрива телата на насекомите с триизмерна полимерна мрежа, обездвижва ги и води до смърт в рамките на минути.

Приготвят се работни разтвори в пропорции, зависещи от растителната култура, и се опръскват листата на растенията. Започнете да пръскате, когато се появят първите неприятели. Ако се налага, повторете след 7 дни или по-късно. Преваляване в рамките на 8-10 часа след опръскването или бавното изсъхване може да увеличи риска от фитотоксичност, особено при листата на круши и плодовете на ябълки. Не пръскайте при цъфтеж, има риск от увреждане на венчелистчетата. Ако употребявате често продукта, оставете интервал от 2 седмици преди третото и четвъртото пръскане. Не го смесвайте с омокрящи агенти или прилепители. Не предозирайте.

 • Функция: Инсекто-акарицид
 • Карантинен срок (дни): Няма. Не съдържа активни вещества.
  Независимо от това се препоръчва да се поддържа интервал от около 2 дни преди прибиране на реколтата.
 • Състав: Не съдържа активни вещества!
  Съдържа смес от полимери, главно силиконови и силоксани
 • Действие: АФИТЕК ЕК не съдържа активните съставки на конвенционалните продукти за растителна защита.
  Той елиминира вредителите по чисто физически начин чрез външен имобилизиращ / залепващ ефект.
  Начина на действие включва напълно иновативен, физически механизъм. Продуктът съдържа комбинация от различни полимерни съединения, главно силиконови. След нанасянето му, тези съединения се разпространяват добре върху хранещите се насекоми и създават специфична структура - тримерна полимерна мрежа върху телата им. Тази структура обезврежда вредителите, като блокира физическите и телесните им функции на много нива. Като резултат, това води до бързото унищожаване на насекомите и акарите, хранещи се с растенията.
 • Приложение: За механично блокиране и отстраняване от растенията на листни въшки, паяжинообразуващи акари, ериофидни акари, щитоносни въшки, листни бълхи, белокрилки и трипс по житни зеленчукови, овощни, ягодоплодни, лозя и украсни култури.
  РАЗХОДНИ НОРМИ:
  Овощни дървета, лозя, ягодоплодни - 60-120мл/дка (0.12%-0.15% разтвор)
  Зеленчукови и украсни - 50-150мл/дка (0.10%-0.15% разтвор)
  Да не се използва при марули и билки поради риск от фитотоксичност.
  Краставици и рози - 50-100мл/дка (0.10% разтвор)
  Домати, чушки, патладжани - 25-70мл/дка (0,05%-0,07% разтвор)
  Житни култури - 75-150мл/дка (0,15% разтвор)
  Общи насоки за правилното използване:
  • нанесете подходящото количество, за да осигурите цялостно покритие на целевите части на растението.
  • трябва да се прилага веднага след първата поява на вредителите по растенията. Ако е необходимо, повторно третирането след около 7 дни или по-късно.
  • пръскането трябва да се извърши така, че да обхване всички части от които се хранят вредителите.
  • работи само чрез директен контакт при определени вредители. Той не действа превантивно или профилактично (когато по сухата растителна повърхност няма активност).
  • не пръскайте цъфтящи култури, поради риск от нараняване на венчелистчетата.
  • дъжд или лек ръмеж в рамките на 8-10 часа след опръскване или бавното изсъхване на разтвора може да увеличи риска от фитотоксичност, особено при листата на крушите и плодове на ябълките.

 

Отстъпка -5% на всички стоки!

При поръчка над 200 лева!

Зоомагазин "Бау-Мяу"

С радост Ви споделяме, че вече сме изцяло онлайн да задоволим нуждите на домашните любимци!

Храни за домашни любимци