100% чист био тор Биохумус от червен калифорнийски червей без примеси - 3 л.

100 % БИОХУМУС – БИОТОР от червени калифорнийски червей без примеси – разфасовка от 5 литра. Не съдържа патогенни организми и плевелни семена. Продукт без мирис и ронлива структура. Високо съдържание на микро и макро елементи. Отлична запасеност с хуминови киселини. Зърнеста структура с оптимална влажност. Рафиниран /пресят/ на сито

100 % БИОХУМУС – БИОТОР от червени калифорнийски червей без примеси – разфасовка от 5 литра. Не съдържа патогенни организми и плевелни семена. Продукт без мирис и ронлива структура. Високо съдържание на микро и макро елементи. Отлична запасеност с хуминови киселини. Зърнеста структура с оптимална влажност. ФРАКЦИЯ – 5 mm.

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА БИОТОР

Биоторът е органичен материал, получен в резултат на храненето на червените калифорнийски червеи (Lumbricus rubellus u Eisenia foetida) с органични остатъци и пълното им превръщане в червееви фекалии.
Материал, който е хомогенен, без миризма, богат на органични вещества и се използва като тор. Той е суха органична, рохкава, дребно гранулирана материя с тъмно кафяв цвят. Червеите се хранят с различни видове животински тор и други органични отпадъци. По време на храносмилателния процес, тези суровини се променят благоприятно както химически, така и физически. Крайният продукт е “Биотор”, най-добрият обогатител на почвата, който осигурява всичко необходимо за растенията.

Три са основните аспекти на положителното му действие върху растенията:

1. Хранително въздействие на макро- и микроелементи.
2. Мелиоративно действие на микроорганизмите върху почвата.
3. Биорегулативно действие на хумифицираната органична материя.
Биоторът съдържа всичките 16 елемента необходими на растенията в концентриран вид. Запасите на азот, фосфор, калий, магнезий, калций и всички други полезни елементи са много пъти по-високи отколкото в най-богатата почва. Тези хранителни вещества се усвояват лесно от растенията, но се освобождават постепенно, според нуждите им (биоторът осигурява храна за растенията в продължение на 3 до 5 години).

Биоторът е най-добрият органичен тор, тъй като съдържа огромни количества полезни бактерии и други микроорганизми, много биологически активни стимулатори за растенията, витамини, аминокиселини и антибиотици, хормони, добавени към него при храносмилателния процес на червея. Те са много повече, отколкото в оборския тор, да не говорим за неорганичния тор.
Особена ценност на биотора придават хуминовите киселини. Хумусът е основен резерв на хранителни вещества, участва в образуването на водоустойчиви агрегати и подобрява водно-въздушния режим на почвите. Частиците на биотора имат овална форма, спомагат за аерацията на почвата, защото не се слепват. С подобряване структурата на почвата, растенията имат възможност да растат бързо и здраво.
Биоторът задържа влагата и позволява отличен дренаж на почвата. Ненужната вода се прецежда, така че корените не изгниват. Това позволява по-икономично поливане. Биоторът притежава бактерицидни свойства и създава в почвата условия, затрудняващи развитието на болести. Растенията по-лесно понасят студ и суша.
Биоторът не съдържа никакви семена на плевели, нито съставки, които възпрепятстват растежа на културите.
Биоторът се използва като средство за подобряване на растежа и развитието на растенията. В смес с торф води до увеличаване на биомасата на различните зеленчукови култури като: домати, краставици, марули, салати, зеле, тиквички и др. Това се дължи, според редица изследователи, на хормоналното действие на Биохумуса.

 

Отстъпка -5% на всички стоки!

При поръчка над 200 лева!

Зоомагазин "Бау-Мяу"

С радост Ви споделяме, че вече сме изцяло онлайн да задоволим нуждите на домашните любимци!

Храни за домашни любимци