Картофи за семе сорт Алует - клас А фр.35-55

Картофи за садене (посев) сорт Алует клас (А) със сертификат за гарантирано високо качество и произход. Могат да бъдат ползвани за посев и на следващата година.

Алует е нов средноранен сорт (85-90 дни) картофи, подходящ за био (органично) производство, защото е абсолютно резистентен (устойчив) на мана. Образува растения с висок хабитус и виолетови цветове. Клубените са овално-продълговати със средна големина, броят им в гнездо също е среден, изравнени по форма и размери. Цветът на кожицата е червен, а на месото е наситено жълт. Има високо съдържание на сухо вещество, което го прави много подходящ за домашно пържене. Предназначен е за прясна консумация. Сортът не е чувствителен на черни петна. Изисква стандартни норми на фосфор, но азота и калия трябва да се завишат съответно с 10% и 20%.

Отглеждане: Алует добре реагира на рътене. Температурата на почвата  при засаждане на 10 см дълбочина да е 10°С.Препоръчителните разстояния на засаждане за клубени с размери 35/55 мм е 25-28 см вътрередово и 75 см междуредово. Ако се използва метрибузин (Зенкор) е възможно да има обезцветяване на листата, както и намаляване на добива. Поради добрата устойчивост на листна и клубенова мана не е нобходимо да се правят превантивни пръскания срещу тези заболявания. Препоръчв се преди ваденето на картофите да се направи обезлистване 3 седмици преди това,  за да се намалят натъртванията. Сортът не е чувствителен на черни петна.

Устойчивост на болести: Устойчиви срещу рак, нематода, вируси и много видове заболявания; устойчивост на мана по клубените и краста; устойчивост на мана по храста.

Ползи: богати са на минерални вещества; съдържа разнообразни елементи и витамини, никотинови и пантотенови киселини, скорбяла; високо съдържание на калий, необходим за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата и нервно-мускулната система, както и за поддържане на водния баланс; съдържание на витамин С, витамините от групи В, Н и РР, мед, манган, фосфор, балансирани аминокиселини, имат високи антиоксидантни свойства.

Лечебни свойства: помагат за правилното функциониране на мозъка; за здраво сърце; за здрава кожа; при диария; при високо кръвно налягане; при ревматизъм; при възпаление; при камъни в бъбреците; предотвратяват запек; имат противоракови свойства; допринасят за изграждането и поддържане на костната здравина и структура; допринасят за чувството за ситост и намаляват апетита, с което се понижава количеството на приети калории.

Разфасовка: на килограм; чували по 5 кг, 10 кг, 15 кг, 20 кг и 25 кг.

Внос: Холандия (Нидерландия)

Отстъпка -5% на всички стоки!

При поръчка над 200 лева!

Зоомагазин "Бау-Мяу"

С радост Ви споделяме, че вече сме изцяло онлайн да задоволим нуждите на домашните любимци!

Храни за домашни любимци