Състав: Общ азот (N) - 5,1%; Органичен азот (N) - 0,9%; Общо органична материя - 13,0%; Свободни амино-киселини - 5,6%; Р₂О₅ водоразтворим - 24,0%; Молибден (Mo) - 3,0%
Действие: Доматин е смес от свободни амино-киселини, молибден и естествени висококонцентрирани растителни хормони. Прилага се при залагане на плодовете на плодните зеленчуци. Препоръчва се за листно третиране при краставици, дини, пъпеши, тиквички, домати, патладжан, пипер, фасул. Третирането с Доматин има за цел да увеличи броя на цветовете и количеството на полена. Специфичните добавки привличат полинаторите и се повишава качеството на опрашването и плодообразуването.
Приложение:Тиквички - 2,5-5,0 г/10 л вода листно при първи цветове, повторено след 15 дни Дини, пъпеши - 5,0-6,0 г/10 л вода в начало на цъфтеж Домати, пипер - 5,0-6,0 г/10 л вода в начало на цъфтеж. При домати може да се направи както пръскане на цялото растение, така и концентрирано само по цветовете. Патладжан - 5,0-6,0 г/10 л вода в началото на цъфтеж Фасул - 4,5-5,0 г/10 л вода Препоръчително е третирането да се извършва при по-висока атмосферна влага (в ранните утринни часове или привечер). Да не се прилага при високи температури. Добре е преди прилагането на Доматин да се направи поливка.