Костилкови овощни видове (праскови, кайсии, нектарини, сливи) - Брашнеста мана – 50мл/100л работен разтвор
Семкови овощни видове (ябълки, круши, дюли) - Брашнеста мана – 25-50мл/100л работен разтвор
Краставици (полско и оранжерийно производство), Корнишони (полско и оранжерийно производство), Дини (полско и оранжерийно производство), Пъпеши (полско и оранжерийно производство), Тикви (полско и оранжерийно производство), Тиквички (полско и оранжерийно производство) - Брашнеста мана – 35-50мл/100л работен разтвор
Домати (полско и оранжерийно производство), Патладжани (полско и оранжерийно производство), Пипер (полско и оранжерийно производство) - Брашнеста мана – 35-50мл/100л работен разтвор
Лозя (винени и десертни сортове, за стафиди) - Брашнеста мана (Оидиум), Черно гниене - 30мл/100л работен разтвор
Тютюн (полско производство) - Брашнеста мана – 0,05% при 100л/дка работен разтвор
Рози (полско и оранжерийно производство), Декоративни и украсни видове - бегония, далия, невен, хризантема, мушкато (полско и оранжерийно производство) - Брашнеста мана, Ръжда – 50мл/дка
Ягоди (полско и оранжерийно производство), Артишок (полско производство) - Брашнеста мана – 50мл/дка
Малини (полско производство), Къпини (полско производство) - Брашнеста мана– 40мл/100л работен разтвор
РАЗРЕШЕНИ МИНИМАЛНИ УПОТРЕБИ
Касис (полско производство), Цариградско грозде (полско производство) - Брашнеста мана– 0,05% при 100л/дка работен разтвор