Традиционен, средно ранен до късен, висококачествен, български сорт пипер, подходящ за прясна консумация и консервиране. Плодовете са висящи, едри, прави, с дължина 12 - 16 см., дву- и трикамерни, сплеснати, със средно тегло 60 - 70 гр. Месестата част е дебела, сладка и сочна.
Вегетационен период: 130 - 140 дни.
Сеитба:
- ранно - 01 - 15 февруари;
- средно - 01 - 20 март;
- късно - 01 - 15 април.
Сеитбена норма:
- ранно - 0,150 - 0,180 кг/дка;
- средно - 0,180 - 0,200 кг/дка;
- късно - 0,180 - 0,200 кг/дка.
Семена в един грам: 130 - 150 бр.
Реколта: юни - октомври
Произход: България