Френски култивирани дрожди за бяло вино, подпомагащи алкохолната ферментация и подобряващи аромата и вкуса на виното.
Предназначение: Осигуряват пълна алкохолна ферментация, дори и при трудни условия.
Дозировка: 20 гр. на 100 литра вино или плодов материал.
Приложение:
При първоначална ферментация: При производство на бели вина добавете веднага след източване на ширата от джибрите. При ферментация с джибри, добавете до максимум 24 часа след смилане.
При прекъснала ферментация: В съд с обем 2 литра, се сипва 100 грама захар и се долива затоплена до 40°С вода. В чист съд се налива 200 мл. от захарния разтвор и се добавя едно пакетче дрожди. На всеки 15 минути се долива 200 мл. до изчерпване на захарния разтвор. Дрождите престояват едно денонощие на топло и се прибавят към основния материал.
При затруднена ферментация (остатъци на пестициди, лошо грозде): Влагат се двойно количество дрожди (40 гр./ 100 литра) и се добавя активатор ферментация.
Съдържание: Селектирани винени дрожди - SACCHAROMYCES CEREVISIAE