Винени дрожди за бели вина - 20 гр.

Френски култивирани дрожди за бяло вино, подпомагащи алкохолната ферментация и подобряващи аромата и вкуса на виното.

Предназначение: Осигуряват пълна алкохолна ферментация, дори и при трудни условия. 

Дозировка: 20 гр. на 100 литра вино или плодов материал.

Приложение: 

При първоначална ферментация: При производство на бели вина добавете веднага след източване на ширата от джибрите. При ферментация с джибри, добавете до максимум 24 часа след смилане.

При прекъснала ферментация: В съд с обем 2 литра, се сипва 100 грама захар и се долива затоплена до 40°С вода. В чист съд се налива 200 мл. от захарния разтвор и се добавя едно пакетче дрожди. На всеки 15 минути се долива 200 мл. до изчерпване на захарния разтвор. Дрождите престояват едно денонощие на топло и се прибавят към основния материал.

При затруднена ферментация (остатъци на пестициди, лошо грозде): Влагат се двойно количество дрожди (40 гр./ 100 литра) и се добавя активатор ферментация.

Съдържание: Селектирани винени дрожди - SACCHAROMYCES CEREVISIAE

Отстъпка -5% на всички стоки!

При поръчка над 100 лева!

Продажба на едро!

За цени и поръчки - sales@agrorich.bg