Бентонит винарски - 100 гр.

Винарски бентонит е вещество с активна съставна част хидратиран алуминиев силикат. Използва се за стабилизиране и избистряне на гроздова мъст и вина.

Предназначение: За избистряне и стабилизиране на вина от белтъчно и друго потъмняване.

Дозировка:

- Бели вина - 50 - 100 гр. за 100 л. вино;

- Червени вина - 20 - 50 гр. за 100 л. вино.

Приложение: Необходимото количество бентонит се изсипва и разбърква в 0.5 литра гореща вода. След като престои 24 часа бентонитът набъбва и се получава каша. Към него се добавят 2-3 литра вино, разбърква се и се налива към общото количество вино. Избистрянето завършва след 10 - 15 дни в зависимост от температурата. След избистряне виното се преточва от утайката незабавно, поради опасност от вмирисване на сероводород (развалени яйца).

Състав: 100 % калциев бентонит



Отстъпка -5% на всички стоки!

При поръчка над 200 лева!

Зоомагазин "Бау-Мяу"

С радост Ви споделяме, че вече сме изцяло онлайн да задоволим нуждите на домашните любимци!

Храни за домашни любимци