Използва се за стабилизиране и удължаване „живота“ на виното. Предпазва от окисление и микробиологична развала.
Дозировка:
В джибрите след смилане - 1 грам/литър
При претакане на виното - 1 грам/литър
При промяна на цвета - 1-1.5 грама/литър
При начален стадий на оцетна ферментация - 2 грама/литър
При кисело зеле и трушии - 1 грам/литър
Против провлачване и омекване - 2 грама/литър
Приложение: Използва се за сулфитиране на вино.
Предотвратява окислението на цвета и вкуса на гроздето при смилане. Осигурява чиста среда за започване на алкохолна ферментация с култивирани джожди. Инхибира диви дрожди, оцетно кисели бактерии. Предпазва от бактерийно разваляне на виното. Стабилизира виното след алкохолна ферментация и удължава „живота“ му.
Съдържание: 6% разтвор на серен двуокис във вода.