Рукола - 2 гр. Флориан

  • Марка: Флориан/ Florian

Едногодишно растение с височина до 60 см. Листата са месести, със специфичен аромат, богати на витамин С и калий. Използват се за салати и сосове, като са леко лютиви и леко горчиви, с подчертан маслен привкус като на ядки. Колкото са по-млади, толкова горчивината и лютивината са по-слаби. За да се предпазят растенията от прецъфтяване и листата да запазят своя специфичен вкус, почвата трябва да се поддържа влажна през целия период. Може да се отглежда и в саксии.

Ползи: Руколата съдържа много полезни за човешкия организъм вещества. Тя е много богата на калций, укрепващ костната система, желязо, пренасящ и задържащ кислорода в клетките и отговарящ за хемоглобина, манган, фосфор, магнезий, цинк, селен. В състава на руколата присъстват още витамините А, В6, С, рибофлавин и т.н. Полезното растение не само има минимално количество калории, а и ускорява метаболизма, затова е идеално за хора, които искат да отслабнат. Руколата обаче и засища, защото съдържа много фибри, които гонят чувството на глад.

Лечебни свойства: Руколата се бори ефективно с патогенните вируси и бактерии, повишава нивото на хемоглобин в кръвта, укрепва имунната система, понижава нивото на кръвната захар, регулира водно-солевия обмен и е профилактично средство срещу развитието на онкологични заболявания. Витамин К помага за по-бързото заздравяване на рани, тъй като повишава съсирването на кръвта.

Вегетационен период: през зимата - 5 - 6 седмици, през лятото - 4 седмици.

Сеитба: март - септември

Сеитбена норма: 0,400 гр/дка.

Реколта: май - ноември

Височина: 60 см.

Семена в един грам: 490 - 500 бр.

Произход: Полша

Отстъпка -5% на всички стоки!

При поръчка над 200 лева!

Зоомагазин "Бау-Мяу"

С радост Ви споделяме, че вече сме изцяло онлайн да задоволим нуждите на домашните любимци!

Храни за домашни любимци