Босилек Червен (Дарк Опал) - 1 гр. Флориан

  • Марка: Флориан/ Florian

Едногодишно растение (билка и подправка), с височина до 70 см., наричан още Царската билка. Предпочита слънчеви места и дълбоки, богати, пропускливи почви. Размножава се със семена, които се засяват февруати - март на дълбочина 1 см. Разсажда се на постоянно място в края на април - началото на май. Подходящ за отглеждане на открити площи или на тераси и балкони. Той е неотменна съставка в кулинарията и мощен имуностимулатор за организма. Ароматът му може да отблъсне комарите през лятото! 

Ползи: Освен неповторимия си вкус, босилекът притежава и множество полезни за здравето свойства, които се дължат на съдържащите се в него лековити вещества. Желязо, фолиева киселина, калий, цинк, мед, етерично масло, камфор, витамини В и С са само част от от невероятния химичен състав на растението.

Лечебни свойства: Билката е много известна с успокояващото си върху стомашно-чревния тракт и нервната система действие, като успешно намалява хормона на стреса и успокоява състояния на язва, гастрит, болки в стомаха или газове. Растението е силен антисептик, съдържа антибактериални и противовъзпалителни свойства, което помага на организма да изгради защитна бариера и да попречи на навлизането на бактерии. Приемът на чай от босилек има силно диуретично действие и служи като превенция на проблеми с бъбреците и пикочо-половата система. Освен това помага на клетките да се наситят с кислород, което подобрява циркулацията на кръвта и може да облекчи главоболието.

Сеитба: февруари - март

Реколта: юни - октомври

Височина: до 70 см.

Произход: Полша

Отстъпка -5% на всички стоки!

При поръчка над 200 лева!

Зоомагазин "Бау-Мяу"

С радост Ви споделяме, че вече сме изцяло онлайн да задоволим нуждите на домашните любимци!

Храни за домашни любимци