Ранен високодобивен сорт. Листата са тъмно зелени, широки, лъскави, със силен аромат. Може да се използва в прясно състояние и изсушен вид.
Ползи и лечебни свойства: Магданозът (мерудия) е отличен източник на витамин А, витамин С и витамин К, витамините B1, B2, PP, K, каротин, желязо, фолати, етерично масло, богато на апиол и миристицин. Флавоноидите, съдържащи се в магданоза и по-специално лутеолинът, е доказано, че функционират като антиоксиданти. Магданозът е изключително полезен при лекуването на различните очни заболявания, възпаления на роговицата на очите, конюнктивит; при при възпаление на бъбреците и пикочния мехур, хепатит, камъни в бъбреците и жлъчката; подпомага дейността на сърцето и кръвообращението, препоръчва се при анемия; предпазва от рак; при лечение на ревматоидни артрити и остеоартрити, различни инфекции и простуда; предпазва и от появата на бъбречни камъни; има антибактериални свойства; много ефективен в процес на отслабване.
Вегетационен период: 75 - 85 дни.
Сеитба: февруари - март/ декемрви
Сеитбена норма: 700- 800 гр/дка.
Реколта: май/ септември
Височина: 60 - 90 см.
Семена в един грам: 600 бр.
Произход: Италия