Картофи за семе сорт Раноми - клас А фр.35-55

Картофи за садене (посев) сорт Раноми клас (А) със сертификат за гарантирано високо качество и произход. Могат да бъдат ползвани за посев и на следващата година.

Раноми е нов ранен сорт картофи с едри овално-продълговати клубени с плитки очи и наситено жълт цвят на кожицата. Броят им в гнездо е среден. Цветът на месото също е ярко жълт. Развива растения със среден хабитус, с бели цветове. Има добър ранен добив. Задължително при засаждане температурата на почвата на 10 см дълбочина да е 10°С. Добре е вътрередовите разстояния да са 30 см, междуредия – 75 см за фракция 35/55 мм и 25 см вътрередово разстояние за фракция 28/35 мм. Изисква стандартни дози на азот и фосфор, но е добре калият да се завиши с 10% над нормата. Не се препоръчва използването на метрибузин (Зенкор). Периода на покой е сравнително малък. За по-продължително съхранение се изисква постоянна температура от 5°С. Чувствителен е на натъртване при механизирано прибиране и не е чувствителен на черни петна. Сортът притежава отлични вкусови качества. Подходящ е за пресния пазар.

Устойчивост на болести: Сортът е чувствителен на късна мана, за това е необходимо да не се прекратяват превантивните пръскания срещу болестта; има добра устойчивост на краста, мана по клубените, рак, нематоди, вируси и основните заболявания.

Ползи: богати са на минерални вещества; съдържа разнообразни елементи и витамини, никотинови и пантотенови киселини, скорбяла; високо съдържание на калий, необходим за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата и нервно-мускулната система, както и за поддържане на водния баланс; съдържание на витамин С, витамините от групи В, Н и РР, мед, манган, фосфор, балансирани аминокиселини, имат високи антиоксидантни свойства.

Лечебни свойства: помагат за правилното функциониране на мозъка; за здраво сърце; за здрава кожа; при диария; при високо кръвно налягане; при ревматизъм; при възпаление; при камъни в бъбреците; предотвратяват запек; имат противоракови свойства; допринасят за изграждането и поддържане на костната здравина и структура; допринасят за чувството за ситост и намаляват апетита, с което се понижава количеството на приети калории.

Разфасовка: на килограм; чували по 5 кг, 10 кг, 15 кг, 20 кг и 25 кг.

Внос: Холандия (Нидерландия)

Отстъпка -5% на всички стоки!

При поръчка над 100 лева!

Продажба на едро!

За цени и поръчки - sales@agrorich.bg