Картофи за семе сорт Пикасо - клас А фр.35-55

Картофи за садене (посев) сорт Пикасо клас (А) със сертификат за гарантирано високо качество и произход. Могат да бъдат ползвани за посев и на следващата година.

Пикасо е средно късен сорт картофи. Образува клубени с овална форма, плитки очи, светложълта кожица с червени петна около очите и светложълт цвят на месото. Развива едри клубени като броят им в гнездото е среден. Растенията са с висок хабитус, с дебели стъбла, светлозелени листа и бели цветове. Клубените са с относително ниско съдържание на сухо вещество. Подходящ е за всички почвени типове, като на по леки почви може да се засажда и по-рано, при торене изисква по-малко количество азот от стандарта. Препоръчителните разстояния на засаждане за фракция 35/55 ММ вътрередово 32 см и междуредие 75 см (40 000 растения на хектар). Има буйно първоначално развитие. Сортът е с добра издръжливост на високи температури и засушаване. Кожицата е здрава и устойчива на натъртване (не се образуват черни петна). Има отлична съхраняемост и дава много високи добиви. При засаждане клубените бавно поникват. Културата е предназначена за дългосрочно съхранение. Сортът притежава отлични кухненски качества и е много подходящ за готвене. Предназначен е за прясна консумация.

Устойчивост на болести: Устойчиви срещу рак, нематода, вируси и много видове заболявания; добра устойчивост на мана по клубените и краста; средна устойчивост на мана по храста.

Ползи: богати са на минерални вещества; съдържа разнообразни елементи и витамини, никотинови и пантотенови киселини, скорбяла; високо съдържание на калий, необходим за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата и нервно-мускулната система, както и за поддържане на водния баланс; съдържание на витамин С, витамините от групи В, Н и РР, мед, манган, фосфор, балансирани аминокиселини, имат високи антиоксидантни свойства.

Лечебни свойства: помагат за правилното функциониране на мозъка; за здраво сърце; за здрава кожа; при диария; при високо кръвно налягане; при ревматизъм; при възпаление; при камъни в бъбреците; предотвратяват запек; имат противоракови свойства; допринасят за изграждането и поддържане на костната здравина и структура; допринасят за чувството за ситост и намаляват апетита, с което се понижава количеството на приети калории.

Разфасовка: на килограм; чували по 5 кг, 10 кг, 15 кг, 20 кг и 25 кг.

Внос: Холандия (Нидерландия)

Отстъпка -5% на всички стоки!

При поръчка над 200 лева!

Зоомагазин "Бау-Мяу"

С радост Ви споделяме, че вече сме изцяло онлайн да задоволим нуждите на домашните любимци!

Храни за домашни любимци