Картофи за семе сорт Аризона - клас А фр.35-55

Картофи за садене (посев) сорт Аризона клас (А) със сертификат за гарантирано високо качество и произход. Могат да бъдат ползвани за посев и на следващата година.

Аризона е нов високодобивен средноранен холандски сорт картофи. Образува клубени с продълговато овална форма, много плитки очи с жълт цвят на кожицата и на месото. Те са с ниско съдържание на сухо вещество, гладки, едри клубени, като броят им в едно гнездо е значителен, което ги прави чувствителни на натъртване. Семе Аризона е подходящ за отглеждане на всички почвени типове, при торене изисква по-малко количество азот от стандарта. Препоръчва се засаждането да се извърши на 32 – 35 см вътрередово разстояние за материал с размери 35/55 мм, защото сорта образува едри клубени, за които е необходимо осигуряване на по – голяма хранителна площ. Сортът е подходящ за транспортиране и продължителен период на съхранение при температура 5°С. Притежава отлични кухненски качества. Предназначен за прясна консумация.

Устойчивост на болести: Устойчиви срещу рак, нематода, набръчкана мозайка, мана по клубените. Културата е умерено устойчива към мана по храста, късна болест на върховете и слабо устойчива на късната болест на клубените.

Ползи: богати са на минерални вещества; съдържа разнообразни елементи и витамини, никотинови и пантотенови киселини, скорбяла; високо съдържание на калий, необходим за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата и нервно-мускулната система, както и за поддържане на водния баланс; съдържание на витамин С, витамините от групи В, Н и РР, мед, манган, фосфор, балансирани аминокиселини, имат високи антиоксидантни свойства.

Лечебни свойства: помагат за правилното функциониране на мозъка; за здраво сърце; за здрава кожа; при диария; при високо кръвно налягане; при ревматизъм; при възпаление; при камъни в бъбреците; предотвратяват запек; имат противоракови свойства; допринасят за изграждането и поддържане на костната здравина и структура; допринасят за чувството за ситост и намаляват апетита, с което се понижава количеството на приети калории.

Разфасовка: на килограм; чували по 5 кг, 10 кг, 15 кг, 20 кг и 25 кг.

Внос: Холандия (Нидерландия)

Отстъпка -5% на всички стоки!

При поръчка над 200 лева!

Зоомагазин "Бау-Мяу"

С радост Ви споделяме, че вече сме изцяло онлайн да задоволим нуждите на домашните любимци!

Храни за домашни любимци