Картофи за семе сорт Агата - клас А фр.35-55

Картофи за садене (посев) сорт Агата клас (А) със сертификат за гарантирано високо качество и произход. Могат да бъдат ползвани за посев и на следващата година.

Много ранен високодобивен сорт картофи. Образува клубени с продълговато овална форма, много плитки очи, с жълт цвят на кожицата и на месото. Те са с ниско съдържание на сухо вещество. Клубените по размер са средно големи, a броя им в едно гнездо е голям. Образува растение с нисък хабитус със зелени до светло зелени листа и бели цветове. Изключително гладката кожица, привлекателният външен вид и плитко разположените очи правят този сорт много подходящ за пакетиране. Кожицата на Агата е здрава и устойчива на натъртване. Препоръчва се засаждането да се извърши на 32 – 35 см вътрередово разстояние за материал с размери 35/55мм, защото сорта образува голям брой клубени, за които е необходимо осигуряване на по-голяма хранителна площ. Въпреки, че е ранен сорт, Агата може да се съхранява за дълъг период при 3 – 4°С в бокспалети без да се нарушат отличните и вкусови качества. Първите грудки могат да бъдат изкопани в средата на лятото, основната реколта пада върху средата на август.

Подходящ сорт за фермери или любители градинари. Картофите имат приятен богат вкус, не потъмняват по време на готвене, като същевременно поддържат приятен кремообразен нюанс. Клубените са гъвкави, могат да бъдат варени, пържени, печени или задушени.

Устойчивост на болести: Сортът е доста устойчив на основните заболявания на нощника: картофени раци, цистообразуващи нематоди, обикновена струпясване, различни вируси; много добра устойчивост към суша и мана по клубените; склонни към късна болест и краста.

Ползи: богати са на минерални вещества; съдържа разнообразни елементи и витамини, никотинови и пантотенови киселини, скорбяла; високо съдържание на калий, необходим за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата и нервно-мускулната система, както и за поддържане на водния баланс; съдържание на витамин С, витамините от групи В, Н и РР, мед, манган, фосфор, балансирани аминокиселини, имат високи антиоксидантни свойства.

Лечебни свойства: помагат за правилното функциониране на мозъка; за здраво сърце; за здрава кожа; при диария; при високо кръвно налягане; при ревматизъм; при възпаление; при камъни в бъбреците; предотвратяват запек; имат противоракови свойства; допринасят за изграждането и поддържане на костната здравина и структура; допринасят за чувството за ситост и намаляват апетита, с което се понижава количеството на приети калории.

Разфасовка: на килограм; чували по 5 кг, 10 кг, 15 кг, 20 кг и 25 кг.

Внос: Холандия (Нидерландия)

Отстъпка -5% на всички стоки!

При поръчка над 100 лева!

Продажба на едро!

За цени и поръчки - sales@agrorich.bg