Майорана - 0,3 гр. Флориан

  • Марка: Флориан/ Florian

Едногодишно тревисто растение, наричано още вълшебната билка на Афродита. Семената се засяват през март - април, а готовите растения се разсаждат на разстояние 20 см. едно от друго. Използват се за подправка, като се вземат връхните части, които имат много приятен аромат. Подходяща е за маринати, меса, салати, печени ястия.

Ползи: Съдържа етерични вещества, танини, алкалоиди и феноли. В листата и има около 1% етерично масло. Богати са още на провитамин А и витамин C. В по-малки количества съдържат пектин, калий, калций, натрий, желязо и магнезий.

Лечебни свойства: Има противогъбични и антибактериални ефекти. Използва се и за предотвратяване на метеоризъм (газове),подуване на корема, безпокойство, заболявания на черния дроб, камъни в жлъчката и други. Някой използват лечебните качества на майорана при хрема и настинки на кърмачета и малки деца, също при дразнеща кашлица, оток на носа и гърлото, както и при болки в ушите, лекува синини, възпаление на сливиците и също е естествен дезинфектант.

Сеитба: март - април

Цъфти: юни - август

Височина: 40 см.

Произход: Германия

Отстъпка -5% на всички стоки!

При поръчка над 200 лева!

Зоомагазин "Бау-Мяу"

С радост Ви споделяме, че вече сме изцяло онлайн да задоволим нуждите на домашните любимци!

Храни за домашни любимци