Джоджен - 0,15 гр. Опал Зи

  • Марка: Опал Зи/ Opal Zi

Многогодишно растение с приятна и силна миризма. Изсушените листа се използват като подправка, при приготвяне на различни ястия и консерви. В народната медицина джодженът е известен като тонизиращо средство и средство срещу някои заболявания на дихателните и храносмилателните органи.

Ползи: Съдържа голямо количество ароматни масла, кетон ментон, ментофуран, изоментол, неоментол, пулегон, пиперитон, пинен, лимонен, цинеол. Листата на джоджена и ментата са източник на около 6-12% танини, горчиви вещества, флавоноиди, никотинова киселина, също така и нейния амид, каротиноиди и още други важни полезни вещества.

Лечебни свойства: Като билка облекчава главоболието, намалява стреса и действа стимулиращо и ободряващо. Джодженът е отлично средство за успокоение на чревните спазми, като тонизира червата и спомага за нормалното храносмилане. Отвара от джодженови листа може да помогне при колит, ентероколит, диария, газове и подуване на корема, както и при болки в стомаха, породени от женско неразположение. 

Сеитба: февруари - май

Цъфти: април - септември

Височина: 50 см.

Отстъпка -5% на всички стоки!

При поръчка над 200 лева!

Зоомагазин "Бау-Мяу"

С радост Ви споделяме, че вече сме изцяло онлайн да задоволим нуждите на домашните любимци!

Храни за домашни любимци