Джоджен - 0,1 гр. Флориан

  • Марка: Флориан/ Florian

Многогодишно растение от вида на ментата, подходящо за отглеждане на открито и в саксия. Листата му са продълговати и с назъбени краища. Използва се свеж или изсушен, като подправка в супи и яхнии от зрял боб, както и в месни ястия. Има специфичен силен аромат, който трябва внимателно да се съчетава с други подправки.

Ползи: Съдържа голямо количество ароматни масла, кетон ментон, ментофуран, изоментол, неоментол, пулегон, пиперитон, пинен, лимонен, цинеол. Листата на джоджена и ментата са източник на около 6-12% танини, горчиви вещества, флавоноиди, никотинова киселина, също така и нейния амид, каротиноиди и още други важни полезни вещества.

Лечебни свойства: Като билка облекчава главоболието, намалява стреса и действа стимулиращо и ободряващо. Джодженът е отлично средство за успокоение на чревните спазми, като тонизира червата и спомага за нормалното храносмилане. Отвара от джодженови листа може да помогне при колит, ентероколит, диария, газове и подуване на корема, както и при болки в стомаха, породени от женско неразположение. 

Сеитба: февруари - май

Цъфти: юни - октомври

Височина: 50 см.

Произход: Полша

Отстъпка -5% на всички стоки!

При поръчка над 200 лева!

Зоомагазин "Бау-Мяу"

С радост Ви споделяме, че вече сме изцяло онлайн да задоволим нуждите на домашните любимци!

Храни за домашни любимци