Градински чай (Салвия) - 0,5 гр. Опал Зи

  • Марка: Опал Зи/ Opal Zi

Градинският чай (Салвия) е многогодишен полухраст с височина 60 см., който се отглежда като декоративно растение, подправка и билка. През първата година листата се берат еднократно през септември, а през следващите години 2 - 3 пъти - юни и септември. Издържа засушаване и горещини, но не понася преовлажняване. Салвията е отличен медонос. Притежава противовъзпалително, дезинфекционно и противокашлично действие. Листата се използват като билка и подправка при приготвянето на свинско, агнешко, телешко и птиче месо. Обича слънчеви места.

Ползи: Има голям брой полезни хранителни вещества, заради които се добавя като подправка към различни кулинарни ястия, като супи, плънки и други. В състава и се открива комбинация от витамините В1, В2, В6, В9, К, А, С с минералите цинк, мед, калий, калций, магнезий и други.

Лечебни свойства: подходящ за лечение на възпалено гърло, бронхит, паротит, гингивит, ишиас, полиартрит, неврит, диабет, гинекологични и кожни заболявания, рани, язви, циреи, изгаряния, астма и други; при лечението на заболявания на стомашно-чревния тракт, черния дроб, бъбреците и различни вирусни инфекции; при възпаление на пикочните пътища - пиелонефрит, цистит; за подсилване на имунната система.

Сеитба: март - април

Цъфти: юни - юли

Височина: 60 см.

Отстъпка -5% на всички стоки!

При поръчка над 200 лева!

Зоомагазин "Бау-Мяу"

С радост Ви споделяме, че вече сме изцяло онлайн да задоволим нуждите на домашните любимци!

Храни за домашни любимци