Тученица - 1 гр. Флориан

  • Марка: Флориан/ Florian

Едногодишно растение за директна сеитба на открито. Консумират се месестите листа и стъблата на растението. Подходящ е за свежи салати, както и за готвене, като се приготвя подобно на спанак, аспержи или карфиол. Тученицата обича слънчеви места и често поливане.

Ползи: Отличен източник на антиоксиданти и витамини , с по-високо съдържание на Омега-3 мастни киселини дори и от някои рибни масла. Препоръчва се за диабетици. Тученицата е добър източник на витамини А, В1 и С, никотинамид и много минерали (магнезий, калий, манган, фосфор, калций, мед). Богата е на антиоксиданти (бета каротен, витамин С и витамин Е). Фосфорът и калцият са отговорни за здравето на костите и зъбите. Освен това, растението съдържа L-допа, допамин и L-норепинефрин, два червено-виолетовите бетацианини (олерацин I и II), кофеинова, ферулова и синапинова киселина, калциев оксалат и оксалова киселина, калиеви соли и железен захарат.

Лечебни свойства: подобрява здрението и здравето на сърцето; намалява риска от рак; помага при отслабване; ускорява лечението на рани; лекува стомашно-чревни заболявания; помага при псориазис и други.

Вегетационен период: 60 дни 

Сеитба: април - юли

Цъфти: май - октомври

Височина: 30 см.

Произход: Полша

Отстъпка -5% на всички стоки!

При поръчка над 200 лева!

Зоомагазин "Бау-Мяу"

С радост Ви споделяме, че вече сме изцяло онлайн да задоволим нуждите на домашните любимци!

Храни за домашни любимци