Кориандър - 3 гр. Флориан

  • Марка: Флориан/ Florian

Едногодишно етерично-маслено растение. Взискателно към светлина и влага. Кориандърът може да се засее на есен, предзимно или рано на пролет, като сеитбата е на дълбочина 3 - 4 см. Листата приличат на магданоз, а семената се добиват поетапно. Можете да използвате семената за подправка.

Ползи: Съдържа изобилие от масла, които подобряват работата на храносмилателната система, стимулират апетита и облекчават раздразнението. В допълнение на това, кориандърът съдържа витамини А, К, В, С и Е. Кориандърът има в състава си много хранителни вещества и минерали, като калций, калий, магнезий и фосфор. Той подпомага процеса на извеждане на тежките метали от тялото, неутрализирайки токсичните вещества. Освен това стимулира извеждането им възможно най-бързо чрез урината и потта.

Лечебни свойства: Благодарение на противовъзпалителните си свойства кориандърът потушава възпаленията, характерни при състояния като ревматизъм и артрит – две много болезнени и дегенеративни заболявания. Освен това е добър избор за хора с бъбречни проблеми и склонност към образуване на камъни в бъбреците. Намалява нивото на лошия холестерол; лекува диария; лекува афти; бори се с анемията; укрепва имунната система. Кориандърът подобрява здравето и функциите на жизненоважни органи – черен дроб, панкреас, бели дробове, стомах, щитовидна жлеза.

Сеитба: февруари - май

Цъфти: юни - декември

Височина: 70 см.

Произход: Полша

Отстъпка -5% на всички стоки!

При поръчка над 200 лева!

Зоомагазин "Бау-Мяу"

С радост Ви споделяме, че вече сме изцяло онлайн да задоволим нуждите на домашните любимци!

Храни за домашни любимци