Босилек (семена на диск) - 1 бр. Флориан

  • Марка: Флориан/ Florian

Едногодишно растение (билка и подправка), наричан още Царската билка, достигащо на височина до 70 см. Предпочита слънчеви места и добре обработени, богати, пропускливи почви. Подходящ за отглеждане на открити площи или на тераси и балкони. Той е неотменна съставка в кулинарията и мощен имуностимулатор за организма. Ароматът му може да отблъсне комарите през лятото! 

Всяка опаковка съдържа:  1 брой диск х 10 см. - Биоразградим диск със семена за бързо и прецизно засаждане на равни разстояния между семената.

Ползи: Освен неповторимия си вкус, босилекът притежава и множество полезни за здравето свойства, които се дължат на съдържащите се в него лековити вещества. Желязо, фолиева киселина, калий, цинк, мед, етерично масло, камфор, витамини В и С са само част от от невероятния химичен състав на растението.

Лечебни свойства: Билката е много известна с успокояващото си върху стомашно-чревния тракт и нервната система действие, като успешно намалява хормона на стреса и успокоява състояния на язва, гастрит, болки в стомаха или газове. Растението е силен антисептик, съдържа антибактериални и противовъзпалителни свойства, което помага на организма да изгради защитна бариера и да попречи на навлизането на бактерии. Приемът на чай от босилек има силно диуретично действие и служи като превенция на проблеми с бъбреците и пикочо-половата система. Освен това помага на клетките да се наситят с кислород, което подобрява циркулацията на кръвта и може да облекчи главоболието.

Сеитба: февруари - март

Реколта: юни - октомври

Начин на употреба: Изберете саксия с по-голям диаметър от този на диска и подравнете почвата на повърхността. Поставете диска в саксията и покрийте с тънък слой почва. Полейте и поддържайте почвата постоянно влажна до покълването на семената.

Произход: Англия

Отстъпка -5% на всички стоки!

При поръчка над 200 лева!

Зоомагазин "Бау-Мяу"

С радост Ви споделяме, че вече сме изцяло онлайн да задоволим нуждите на домашните любимци!

Храни за домашни любимци