Патладжан Български 12 - 1,5 гр. Флориан

  • Марка: Флориан/ Florian

Средно ранен високодобивен български сорт патладжан. Плодовете са с крушовидна форма и тъмновиолетов цвят, лъскави, със средно тегло 250 гр. и отлични вкусови качества. Подходящ за готвене, печене, пълнене и консервиране. 

Ползи: Плодовете на патладжана съдържат мазнини, въглехидрати (захари и полизахариди) и протеини. Те са богати на минерални соли на фосфор, калций, калий, манган, магнезий, желязо, алуминий. Особено голям процент имат калиеви соли. Съдържанието на аскорбинова киселина е в зависимост от сорта и местообитанието. Младите плодове съдържат органични киселини, каротин и танини. Патладжаните също съдържат никотинова киселина (витамин В5), тиамин (витамин В1) и рибофлавин (витамин В2). Имайте предвид, че плодът съдържа кристално вещество - соланин М, което притежава всички свойства на соланина, съдържащ се в картофите. Соланин М дава на плода горчив вкус.

Лечебни свойства: понижава холестерола; при болки в ставите и подуване; патладжанената вода подобрява работата и на жлъчния мехур; стимулира работата на черния дроб; плодът е с ниско съдържание на калории, затова се препоръчва в борбата с излишното тегло.

Вегетационен период: 125 дни.

Сеитбена норма: 35 - 50 гр/дка.

Семена в един грам: 180 - 220 бр.

Произход: България

Отстъпка -5% на всички стоки!

При поръчка над 200 лева!

Зоомагазин "Бау-Мяу"

С радост Ви споделяме, че вече сме изцяло онлайн да задоволим нуждите на домашните любимци!

Храни за домашни любимци