Овощно дръвче - Кайсия Бебеко

Бебеко е самоопрашващ се сорт с едри плодове. Месото на плода е златисто-оранжево, плътно, сочно, сладко, кисело, много ароматно. Кожицата е средно дебела с жълто оранжев цвят, на мястото където е огрян плода по-дълго от слънцето е румен. Устойчив сорт на вируса на шарка. Плодовете много добре понасят транспортиране и манипулация. Това е един от най-добрите консервни кайсиеви сортове, който e добър и за прясна консумация.

За засаждането най-доброто време е краят на септември, трябва да се обърне внимание на избора на постоянно място за дървото. Факт е, че кайсията е топлолюбиво дърво и не харесва студените ветрове, така че мястото трябва да бъде защитено от течения, например, южните и западните склонове на хълмовете. Бъдещата площадка за кацане трябва да бъде добре осветена.

Височина: 1,50 - 2,00 метра.

Срок на засаждане: есента след листопада или през пролетта, преди да започне вегетацията.

Срок на зреене: 1 - 10 юли.

Устойчивост на болести и вредители: устойчив на вируса на шарка; боледува от монилоза, гъбични заболявания; болест на клотероспориум; цитоспороза; вредители - листна въшка; ябълков плодов; молец.

Предимства на сорта: добър процент на оцеляване на разсада и бърз растеж; висок стабилен добив; сортът е независим и не изисква други дървета в градината за опрашване.

Недостатъци на сорта: разсадът изисква достатъчно топлина и слънчева светлина.

Ползи: за здравето се дължат на високото съдържание на витамини, включително витамини А, С, К, Е. Плодовете са богат източник на редица други важни витамини (по-малко от 5% от дневната норма), микроелементи: калий, мед, манган, магнезий, фосфор и диетични фибри.

Лечебни свойства: помагат при сърдечно-съдови заболявания, аритмия, хипертония, рак, анемия, язва, гастрит, влошено зрение, остеопороза, заздравяване на рани, укрепват имунитета.

Дървото е със странично разклоняване и умерен растеж. Сортът е устойчив на ниски температури през зимата. Изисква умерено подрязване през зимата. Навлиза бързо в плододаване, което е високо и постоянно.

Плодовете са средни до едри 50 - 60 гр . Месото на плода е златисто оранжево, плътно, сочно, сладко, киселичко, много ароматично качеството е много добро.Кожицата е средно дебела, жълто оранжева с лек червен руменец от огрятата страна.Устойчив на вируса на шарка. Плодовете много добре понасят транспортиране и манипулация.

Отстъпка -5% на всички стоки!

При поръчка над 100 лева!

Продажба на едро!

За цени и поръчки - sales@agrorich.bg