Овощно дръвче - Круша Кармен

Кармен е много едър летен сорт круша, с невероятни вкусови качества и необичайно красиви плодове. Плодовете достигат от 160 до 200 гр., формата им е продълговата и сплесната, имат отлична транспортируемост и отлични потребителски качества. Те се използват широко за приготвяне на консерви, конфитюри, мармалад и компоти.

Сортът круши "Кармен" не е особено придирчив към почвите, но може да расте най-добре от всички в плодородни и добре дренирани почви. Застоялата влага и прекомерната влага могат да причинят непоправими щети на дървото. При засаждане на круша в пясъчната почва е необходимо да добавите няколко кофи торф към ямата.

Височина: 5 - 6 метра.

Срок на засаждане: първата половина на октомври и началото на май.

Срок на зреене: 1 - 10 август.

Устойчивост на болести и вредители: отлична устойчивост на заболявания като струпясване и септория. Най-опасни вредители за тези дървета са зайци и мишки.

Предимства на сорта: включват формирането на много компактна корона, която ви позволява да отглеждате доста голям брой овощни растения на малка площ. Крушовите дървета от този сорт са устойчиви на краста и септория.

Недостатъци на сорта: сравнително бавно увеличаване на добива.

Ползи и лечебни свойства: в съдържанието им има много фибри, калий, витамин С; без натрий, холестерол, наситени мазнини, холестерол; при плодовете на червена круша само 96 kcal, но много фитохимикали; имат благоприятен ефект върху образуването на кръв и сърдечно-съдовата система; използването на такива плодове спомага за почистването на тялото; плодовете от червена круша са включени в менюто за затлъстяване и диабет. Крушата подпомага перисталтиката на червата и подобрява храносмилането; действа успокояващо на нервната система и нормализира кръвното налягане; полезни при възпаления на отделителната система и камъни в бъбреците; против кашлица, при задух, при бронхити и белодробна туберкулоза; профилактично средство при базедова болест, поради наличието на йод в тях.

 

Дървото е бързо растящо. Различно е средна височина и плътна теснопирамидална корона. По отношение на багажника клоните са разположени под остър ъгъл. Дървото произвежда дебели, прави, кафеникаво-кафяви издънки, които са леко геникулирани. Бъбреците са малки и заострени. Под остър ъгъл към клоните има средно големи лъскави листа с форма на заоблена елипса. Основният им цвят е зелен, но имат червеникав оттенък. Листната пластина е леко вдлъбната и снабдена с фино назъбени гладки ръбове. Дългите прилистници са с форма на шило. Средното тегло на крушите "Кармен" е от 160 до 200 грама.

Плодовете на сорта круша Кармен са средно едри, с къса круша, с правилна форма, а кожата е суха. Кожичката е гладка, жълто-зелена, с лъскави червени багри на местата, където слънчевите лъчи я огряват целодневно. Плодовото месо е средно фино, сладко, ароматно, топящо се. Консумира се в прясно състояние. Плодът е подходящ за консерви и сладкарски изделия. Издържа на транспорт, манипулация и преработка. Подлежи на съхранение до 6 месеца при подходящи условия.

 

Отстъпка -5% на всички стоки!

При поръчка над 100 лева!

Продажба на едро!

За цени и поръчки - sales@agrorich.bg