Овощно дръвче - Ябълка Флорина

Ябълка сорт Флорина - изключително вкусни, с плътно, сочно и сладко плодно месо. Плодовете се консумират пресни. Правят и вкусен сок. Въпреки сладостта, сортът не се използва при производството на сладко, конфитюр и пастила.

Купувайки разсад през есента, можете да го засадите през пролетта. В този случай поставете ябълковото дърво в земята наклонено в изкоп, изкопан до 40 см дълбочина на юг. Поръсете корените и 1/3 от багажника с пръст.

Височина: 1,50 - 3,00 м.

Срок на засаждане: пролетта - април - май; ако засаждането е извършено през есента, първата резитба се извършва през пролетта на следващата година.

Срок на зреене: 25 септември - 30 октомври.

Устойчивост на болести и вредители: струпясване; брашнеста мана; монилиоза и бактериално изгаряне; краста; листна въшка.

Предимства на сорта: устойчивост на болести; висок вкус и представяне; безопасност до 6 месеца; способността да не губи представянето си по време на транспортиране; висок добив.

Недостатъци на сорта: плододаването се появява периодично, но спазването на правилата на селскостопанската технология ви позволява да изравните този проблем; лоша зимна издръжливост и устойчивост на суша.

Ползи: Ябълките са много добър източник на пектин, който спомага за регулиране на храносмилането, намаляване на кръвното налягане, ниватата на глюкозата и нивата на лошия холестерол. В тях се съдържат завидни количества ябълчна и лимонена киселина, флавоноиди, витамините В, С, Е, Р,РР, минералите калий и бор. Ябълките са с богато съдържание на фитонутриенти, които поддържат здравословното състояние на сърцето ни. За да се възползваме максимално от тях им е важно да ги приемаме с кората им. Освен това, ябълките имат силни антиоксидантни, детоксикиращи и диуретични свойства. 

Лечебни свойства: предпазват от сърдечни болести; диабет тип 2; подобряват храносмилането и не позволяват задържане на течности; при анемиял при запек и диария; за здрави зъби; имат тонизиращ ефект; предпазват от Алцхаймер; предпазват от Паркинсон; удължават живота.

 

Сортът Флорина дава плодове периодично, като прави почивка на всеки 3 години. Годишното представяне на дажбата на реколтата подобрява представянето. Това помага да не се намаляват ябълките. Допълнителните яйчници трябва да бъдат премахнати. В градините това се прави ръчно, а в индустриалните предприятия - с помощта на химикали. Беритбата започва по-близо до октомври. Има отлични показатели в райони с топъл климат.

Дървото е силно растящо, с гъста конусовидна корона. Цъфтежът е средно късен. Сортът е добър опрашител. Опрашва се от сортовете на групата на Червена и Златна превъзходна - Прима, Мелроуз, Айдaред, Грени Смит. Той е скоро плоден и е с висока родовитост. Устойчив е на струпясване, много слабо чувствителен е на брашнеста мана и на огнен (бактериален) пригор. Плодовете са средно едри до едри, кълбовидно конични до кълбовидно плоски, често са с несиметрични половинки. Основният цвят е жълто-зелен, а покривният - размит и на ивици червен до тъмночервен, обхващащ почти целия плод, имат умерен восъчен налеп. Месото им е кремаво, хрупкаво, сочно, сладко, слабо кисело, ароматично, с много добро качество.                           

Ябълките са заоблени. Теглото достига 150 гр. Кората не е гъста и еластична. На повърхността на плода се виждат подкожни петна със светъл цвят. Най-вече цветът на ябълките е червен. Има ивици или руж с леко докосване на синкав цвят. Пулпът е гъст, зеленикаво-бял, сочен. При рязане на ябълка се усеща прекрасен нежен аромат.

 

Отстъпка -5% на всички стоки!

При поръчка над 200 лева!

Зоомагазин "Бау-Мяу"

С радост Ви споделяме, че вече сме изцяло онлайн да задоволим нуждите на домашните любимци!

Храни за домашни любимци