Аспержи - 1,5 гр. Флориан

  • Марка: Флориан/ Florian

Многогодишно растение, което вирее дълго време на едно място. На втората година в почвата се образуват два месести корена, които са плодната част, годна за консумация. Крехките и сочни корени е желателно да се обират ежедневно. Плодът е подходящ за супи, ястия и гарнитури, като се консумират сочните, млади стъбла, наричани „свещи“, те са ценна диетична храна, богата на белтъчини, въглехидрати и различни витамини. Преди консумация „свещите“ се държат на хладно и тъмно място. Едно насаждение от аспержи се използва 15 - 20 години.

Лечебни свойства: Подобрява функционирането на сърдечния мускул и кръвоносните съдове, предотвратява образуването на кръвни съсиреци поради съдържанието на кумарин. Предотвратява развитието на атеросклероза и язви, тъй като съдържа сапонини. Пречиства кръвта, подобрявайки образуването на кръв и нормализира коагулацията. Подобрява функционирането на бъбреците и цялата пикочна система. С диуретични свойства, аспержите премахват излишната вода.

Ползи: Възстановява силата след операция, наранявания и изгаряния, укрепва имунната система. Помага за отслабване поради съдържанието на фибри и активни съставки, които ускоряват метаболизма и премахват излишната течност. Нормализира кръвната захар и предпазва от диабет. Действа като антиоксидант. Поради високото съдържание на глутатион и фолиева киселина, аспержите, чиито ползи и вреди са проучени много щателно, инхибират процеса на стареене и тонизират тялото. Подобрява храносмилането благодарение на фибрите.

Сеитба: Семената се засяват на закрито за производство на разсад през февруари, а на открити площи - края на март, началото на април. Разсажда се от юни до август.

Разстояния: 20 - 25 см.

Дълбочина: 1 - 1,5 см.

Сеитбена норма: 1 кг/дка.

Семена в един грам: 60 бр.

Произход: Полша

Отстъпка -5% на всички стоки!

При поръчка над 200 лева!

Зоомагазин "Бау-Мяу"

С радост Ви споделяме, че вече сме изцяло онлайн да задоволим нуждите на домашните любимци!

Храни за домашни любимци