Грах Ран 1 - 100 гр. Флориан

  • Марка: Флориан/ Florian

Ран-1 е високодобивен ранен сорт, който образува сравнително дълги бобчета, зелени на цвят, а в тях се съдържат средно по 6 - 7 зелени зърна, които са овални и средно едри. Ранният грах има много високи вкусови качества и се цени високо при приготвяне на множество специалитети. Той се използва предимно консервиран или замразен, като запазва ценните си съставки и има понижено ниво на натрий. Консумира се сварен или на пара - самостоятелно или в комбинация с различни зеленчуци в ястия с месо, салати, супи, гювечи, яхнии.

Ползи: има високо съдържание на белтъчни и въглехидрати, а в същото време малко количество мазнини. Като всички бобови култури притежава висока енергийност и бета каротин, а освен това съдържа в големи количества витамин С, К, А, В6 и фолиева киселина.

Лечебни свойства: отстраняване на токсичните вещества от тялото, пречистването му от токсини; възстановяване на нормалната чревна микрофлора, потискане на гнилостни процеси в нея; подмладяващ ефект върху тялото поради елиминирането на свободните радикали, които увреждат клетките; понижаване на нивата на кръвната захар; предотвратяване на анемия и сърдечно-съдови заболявания; намаляване на количеството на холестерола.

Сеитба:

- предзимно засяване - от средата на октомври до средата на ноември - до замръзване на почвата;

- пролетно засяване - от края на февруари до средата на март.

Използва се редова сеитба с разстояния 15 см. между редовете и 5 см. вътре в реда.

Вегетационен период:

- ранни сортове  - 45 - 50 дни;

- средно ранни до късни - 60 - 75 дни.

Дълбочина на сеитба: предзимно - 6 - 7 см; пролетно - 3 - 5 см.

Сеитбена норма: 20 - 25 кг/дка.

Семена в един грам: 4 - 7 бр.

Произход: България

Отстъпка -5% на всички стоки!

При поръчка над 200 лева!

Зоомагазин "Бау-Мяу"

С радост Ви споделяме, че вече сме изцяло онлайн да задоволим нуждите на домашните любимци!

Храни за домашни любимци