Зеле Топаз червено - 5 гр. Флориан

  • Марка: Флориан/ Florian

Средно ранен сорт с тъмновиолетови, кръгли, компактни зелки, със средно тегло 2,0-2,5 кг., с отлични вкусови качества. Подходящ както за салати, така и за съхранение.

Ползи: Червеното зеле, известно още като лилаво зеле, е кръстоцветен зеленчук, който е вкусен както суров, така и термично обработен. То е богато на хранителни вещества, полезно е за тялото и има приятен вкус. Червеното зеле е богато на фитохимикали, антиоксиданти, хранителни вещества, витамини и минерали. Някои от тези основни компоненти включват: тиамин, рибофлавин, фолиева киселина, калций, манган, магнезий, желязо, калий, витамин С, витамин А, витамин Е, витамин К, диетични фибри и витамини В.

Лечебни свойства: Засилва имунната система; Бори се с възпалението и артрита; Подобрява здравето на костите и намалява риска от остеопороза; Намалява риска от Алцхаймер и други когнитивни проблеми; Защитава кожата от слънцето, намалява видимите признаци на стареене като бръчки и петна по кожата, като цяло действа добре на кожата; Пази здравето на очите; Подпомага загубата на тегло; Намалява риска от рак на белия дроб и рак на гърдата.

Вегетационен период: 110 - 120 дни.

Семена в един грам: 200 - 270 бр.

Произход: Полша

Отстъпка -5% на всички стоки!

При поръчка над 200 лева!

Зоомагазин "Бау-Мяу"

С радост Ви споделяме, че вече сме изцяло онлайн да задоволим нуждите на домашните любимци!

Храни за домашни любимци