Формира 1 - 2 кочана със средна дължина около 20 см. Образуват кръгли, златистожълти зърна, които се разпукват много лесно при висока температура. Пуканките са приятни на вкус, крехки и хрупкави и могат да се консумират както посолени, така и карамелизирани.
Пуканките и сладката царевица са популярен начин за консумиране на зърнената култура. Рафинираните царевични продукти са широко разпространени като съставка в преработените храни. Някои от тях са тортила, тортила чипс, полента, царевично брашно, царевично нишесте, царевичен сироп и царевично масло. Царевицата се използва и в производството на горива и фуражи за животни.
Вегетационен период: 110 - 120 дни.
Сеитбена норма: 0,800 - 1 кг/дка.
Семена в един грам: 4 - 5 бр.