Алабаш Деликатес бял - 3 гр. Флориан

  • Марка: Флориан/ Florian

Средно ранен сорт алабаш, който формира светлозелени, леко сплеснати стъблоплодни, богати на витамини и минерали вещества и с отлични вкусови качества. Съблоплодните могат да се обират, когато достигнат 7 - 8 см. диаметър, но оставени да пораснат, дори и малко по-големи, все още запазват крехката си консистенция и хрупкавост. Сортът е устойчив на нацепване. Вегетационен период: 70 - 80 дни.

Ползи: Алабашът е изключително богат на витамин C. Освен водоразтворимия витамин C, алабашът може да се похвали и с наличието в състава си на витамин A1, фолиева киселина, а също и витамините B1, B2 и B6. Алабашът съдържа средни стойности на вода – някъде около 88%, калциеви, магнезиеви, фосфорни, натриеви и калиеви соли (добър източник на минерала калий), както и други минерални вещества – приблизително 1.17%. Белтъчното съдържание в алабаша се определя на 2.9%, а това на захарите – около 4.7%.

Лечебни свойства: полезен за червата, намалява риска от сърдечни заболявания, подпомага имунното здраве, намалява риска от диабет и затлъстяване, борба с рака, понижава кръвното налягане.

Произход: Германия

Отстъпка -5% на всички стоки!

При поръчка над 200 лева!

Зоомагазин "Бау-Мяу"

С радост Ви споделяме, че вече сме изцяло онлайн да задоволим нуждите на домашните любимци!

Храни за домашни любимци