Контактен фунгицид, с превантивно действие спрямо заболяванията. При контакт с напръсканата повърхност, спорите и бактериите поемат мед, която блокира тяхното развитие и деленето на клетките. Медта прекъсва метаболизма на патогените чрез инхибиране на много ензимни реакции, преобладава над останалите метали в клетките и спира произвеждането на стенно-клетъчни протеини.
РАЗРЕШЕНИ УПОТРЕБИ:
Лоза:
-Мана по лоза – 0,15 %
Домати:
-Мана по домати – 0,15%
-Черно бактериално струпясване – 0,3%
Праскова:
-Къдравост по праскова (есен – пролет, пролетно при набъбване на пъпките) – 0,15%
Тютюн:
-Сечене на тютюневия разсад (Питиум) – 0,3%
-Див огън по тютюн – 150 г/дка
Картофи :
-Мана по картофи – 150 г/дка
Круша: фаза на приложение: BBCH 99-53 (Продукцията е прибрана до отваряне на цветните пъпки)BBCH 99-53 -Продукцията е прибрана до разпукване на цветните пъпки
-Струпясване – 150-250 г/дка
Ябълка, круша: фаза на приложение: BBCH 99-53 –(Продукцията е прибрана до разпукване на цветните пъпки) :
-Огнен пригор – 110-500 г/дка
Праскова и нектарина: фаза на приложение: BBCH 99-53 (Продукцията е прибрана до отваряне на цветните пъпки)
-Струпясване (Cladosporium carpophilum) – 150-250 г/дка
Кайсия: фаза на приложение: BBCH 99-53 (Продукцията е прибрана до отваряне на цветните пъпки)
-Ранно кафяво гниене (Monilinia laxa); Сачмянка(Stigmina carpophila) – 150-250 г/дка
Череши: фаза на приложение: BBCH 99-53 (Продукцията е прибрана до отваряне на цветните пъпки):
-Гъбна сачмянка (Stigmina carpophila) – 130-200 г/дка
Сливи: фаза на приложение: BBCH 99-53 (Продукцията е прибрана до отваряне на цветните пъпки):
-Гъбна сачмянка (Stigmina carpophila) – 110-200 г/дка
Орехи, Лешник: фаза на приложение: ВВСН 95-53 (50% от листата са окапали до разпукване на пъпките):
-Бактериен пригор (Xanthomonas juglandis) – 110-240 г/дка
Малини: фаза на приложение: от навлизане в период на покой до поява на първи лист:
-Петносвсане на пъпките (Didimella applanata), Антракноза (Sphaceloma necator)= (Gleosporium venetum), Септориоза (Mykosphaerella rubi), Ръжда (Phragmidium rubi-idaei ) – 200-300 г/дка
Ягоди: фаза на приложение: в период на покой, когато листата са полегнали и частично загинали до набъбване на главната пъпка:
-Бели листни петна (Mycosphaerella fragarie), Листно припламване, виолетовокафяви листни петна (Diplocarpon earliana), Ветриловидни петна (Phomopsis obscurans) – 200-300 г/дка
Карантинен срок (дни): Лоза, домати, тютюн, картофи – 14; Ябълка, круша, праскова, нектарина, кайсия, череши, сливи, малини, ягоди- не се изисква; орехи, лешник – 28