GELOREN HA / Гелорен за ставни проблеми 450 гр. - хранителна добавка за коне

GELOREN HA - хранителна добавка под формата на желатинови кубчета за ставни проблеми, която я прави уникално добра подпомагаща за възстановяването на ставите, поради трите основни съставки: Желатин, Хиалуронова Киселина и Хондроитин Сулфат.

Geloren HA се препоръчва за животни особено за коне, които са изложени на тежки натоварвания (коне, използвани за спорт, езда или работа), за по-стари коне и за коне със ставни проблеми.

Съставки: Захар, глюкозен сироп, желатин (свински), хондроитин сулфат, натриев цитрат, глицерин, хиалуронова киселина, повърхностна обработка на желеобразни кубчета за предотвратяване на залепване (растително масло - палмово, карнауба восък)

Добавки: Консерванти (Калиев сорбат, лимонена киселина), оцветител (железен оксид) и ароматизатор (череша)

Аналитични съставки: Суров протеин 15,6%, сурови фибри 0,2%, сурови масла и мазнини 0,1%, сурова пепел 1,6%, натрий 0,2%, влага 40%

Хондроитин сулфат - 285мг.:
Хондроитин сулфатът е вид съставка, която се свързва с колагена и еластина при образуването на хрущялите. Хондроитин сулфатът е биологичен полимер, който произлиза от съединителната тъкан и подпомага производството на хрущяли. С остаряване на тялото то става все по-малко ефективно при възстановяване и регенериране на тъканите, включително и на хрущялите, които поемат натоварването на ставите и прешлените.
Хондроитин сулфатът се среща в лигавицата на храносмилателния тракт, кръвоносните съдове, лигавичните мембрани и артериите и помага за нормалното кръвоснабдяване на тялото, също така поддържа целостта и еластичността на хрущялите. Хондроитин сулфатът може да бъде приеман заедно с друга съставка, която подпомага за изграждането на хрущялната тъкан. Хондроитин сулфат се намира в дермата на кожата и е една от съставките, които помагат за поддържане високоеластичността на кожата. Хондроитинът се извлича от естествени източници като акула или крава.

Желатин - 2333мг.:
Укрепва ставите и сърцето.Увеличава метаболизма и подобрява умствената способност.Подобрява тена, дава еластичност, укрепва сухожилията и ставните връзки.Подобрява кожата и структурата на косъма. Има мощен ефект в лечението на дисплазия.Това лечение ще премахне болката и сковаността. Желатинът е полезен за хора с чупливи кости, зарежда организма с енергия за пълноценна жизнена дейност. Този невероятен желиращ агент притежава уникалната способност да успокоява болковия симптом при ред проблеми, причинени от намалена костна плътност и подвижност на ставата като коксартроза, остеопороза и гоноратроза. Желатинът е същински еликсир при ставни болки. Желатинът подобрява функцията на стомашно-чревния тракт. Редовната употреба на желатин способства за повишаване на защитните сили на храносмилателната система, като увеличава продукцията на мукоза и регулира производството на стомашни ензими и киселини, необходими за разграждане и усвояване на приетите хранителни вещества. Желатинът намалява задръжката на излишни течности и вода и по този начин се справя ефективно с подуването и неприятния дискомфорт. Използва се ефективно като алтернативна терапия при лица с диспептични оплаквания и киселинен рефлукс (често образуване на киселини), както и при синдром на раздразненото черво. Желатинът участва в процесите на клетъчно обновяване в повърхностните слоеве на кожата и предпазва от увреждащото и пагубно действие на ултравиолетовата радиация. По този начин редовната употреба на
желатин ви гарантира свеж, младежки вид на кожата, здрава, гъста и лъскава коса, също така здрави и красиви нокти едно от най важните му действия е че подобрява състоянието на сърдечно-съдовата системa.

Хиалуронова киселина - 60мг.:
Хиалуроновата киселина подпомага възстановяването на хиалинния хрущял, незаменима за здравето и разтегливостта на ставните връзки и сухожилия, редуцира болката и отока в ставата, отговорна е за еластичните качества на ставната течност, като въздейства смазващо, противовъзпалително, хондропротективно и участва в доставката на хранителни вещества на ставния хрущял. Подтиска разрушаването на хрущяла и изпълнява функцията да изхвърля отпадните продукти, тъй като хрущялите нямат кръвоносни съдове, също така намалява болката и дава значителен терапевтичен ефект.
ХК и кожата- Хиалуроновата киселина е основно градивно вещество на дълбокия слой на нашата кожа – дермата. Отговорна е за гладкостта на кожата, поради способността си да свързва големи количества водни молекули. Хиалуроновата киселина е в състояние да свърже вода в количество, което представлява от 1000 до 4000-кратна стойност на собственото ѝ тегло. Това е много повече, отколкото могат да свържат другите природни или изкуствено получени вещества.Хиалуроновата киселина в дермата е свързана и с тъканното възстановяване. Когато кожата е прекомерно изложена на УВ-лъчи, тя се възпалява (слънчев дерматит, слънчево изгаряне). Това понижава производството на хиалуроновата киселина от клетките на дермата и повишава увредата ѝ. Хиалурандегенерационните продукти след слънчево облъчване обикновено се натрупват в кожата.
ХК и очите- Хиалуроновата киселина е основният градивен елемент на стъкловидното тяло (витреус) на човешкото око. Последното заема 2/3 от обема на очната ябълка. Стъкловидното тяло представлява прозрачна гелообразна съединителна тъкан с висок вискозитет, която съдържа малко клетки (хиалоцити и фибробласти), колагенни фибрили и почти изцяло се състои от междуклетъчни структури – молекули на ХК, обилно наситени с вода.
Със своята ригидност то поддържа формата на очната ябълка, благодарение на еластичността си я предпазва от травмите и на неговата прозрачност се дължи пропускането на 99% от светлината. Съдържанието в стъкловидното тяло нараства с възрастта.

Ефектът е най-силен, ако се консумира по едно кубче на ден за непрекъснат период от 90 дни. 

Един пакет стига за два месеца.

Съдържание на 1 кутия:

3 пакета по 450 гр. = 1350 гр. - цена: 270,00 лв.;

2 пакета по 450 гр. = 900 гр. - цена: 180,00 лв.;

1 пакет 450 гр. - цена: 100,00 лв.

 

Производство: Чехия

Отстъпка -5% на всички стоки!

При поръчка над 200 лева!

Зоомагазин "Бау-Мяу"

С радост Ви споделяме, че вече сме изцяло онлайн да задоволим нуждите на домашните любимци!

Храни за домашни любимци