Фитобалсам (овощарска замазка) - 200 гр.

Овощарската замазка е изключително полезен продукт, който предпазва и заздравява наранените места по дърветата след присаждане, кастрене, нагризване или случайни наранявания. Благодарение на съчетанието на еластични смоли, растителни масла, омекотители, подпомагащи зарастването на раната, и рН регулатори, продуктът действа на раната на растението с предпазен, лекуващ и оздравителен ефект. Освен това овощарската замазка не позволява на гъбичните паразити да проникнат в раната, както и предпазват от развитието на бактерии, отслабващи растенията.
Замазката "Фитобалсам" е във вид на паста, съдържа еластични смоли, растителни масла и заздравяващи субстанции и може да бъде използвана през цялата година. Може да се използва върху череша, ябълка, кайсия, слива, праскова, топола, бук и други. Нанасяйте само върху суха дървесина и не разреждайте.

Приложение:

  • При присаждане - за добро прихващане и прирастване намажете с четка около раната.
  • При кастрене - направете гладък и равен срез и нанесете продукта на слой от 2 - 3 mm върху раната и по ръбовете ѝ. Ако цепнатината е голяма, повторете обработката след изсъхване на първия слой.
  • За лекуване на стари рани - Премахнете увредената част и с остър нож отрежете ръбчетата на раната. Нанесете продукта на слой от 2 - 3 mm по цялата рана и ръбчетата, както и още 1 - 2 cm от здравата част на кората около раната. Повторете след изсъхване на първия слой.


Важно!

  • Съхранявайте на хладно място.
  • Пазете от достъп на деца.
  • Не прилагайте при температури под 0°C и при дъжд.

Отстъпка -5% на всички стоки!

При поръчка над 200 лева!

Зоомагазин "Бау-Мяу"

С радост Ви споделяме, че вече сме изцяло онлайн да задоволим нуждите на домашните любимци!

Храни за домашни любимци